رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در نامه ای به وزیر ارتباطات با انتقاد از کاهش سرعت اینترنت نوشت: در مدت کوتاه پس از استقرار تیم جدید مدیریتی در وزارت ارتباطات، متاسفانه نه تنها حرکت به سمت اهداف تبیین‌شده در اسناد رسمی این حوزه شدت نگرفته که به صورت عملیاتی این موضوع منجر به نارضایتی گسترده در میان مردم و کسب‌وکارها شده است.

مجتبی توانگر

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، متن نامه مجتبی توانگر نماینده تهران به زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات به شرح زیر است:

«جناب آقای دکتر زارع‌پور
وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلام علیکم
نیاز به توضیح و یادآوری به جنابعالی نیست که فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات امروزه اصلی‌ترین نماد اقتصاد دانش‌بنیان در جهان بوده و در ایران نیز ۷.۸ درصد GDP کشور مبتنی بر حوزه ارتباطات است و باید بپذیریم که زیرساخت ارتباطی سهم عمده‌ای در رشد تولید ناخالص داخلی(GDP) دارد؛ به نحوی که با افزایش دو برابری سرعت شاهد رشد GDP به میزان ۰.۳درصد باشیم.

همچنین حضرتعالی مستحضر هستید که در سند «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» مصوب شورای عالی فضای مجازی، هدف‌گذاری شده است تا سهم اقتصاد دیجیتال به ۱۰درصد برسد(بند ۲-۲-۲-۳) و این در حالی است که بر اساس همین سند حداقل سرعت ۱۰۰مگابیت بر ثانیه، برای کسب‌وکارها و کاربران تجاری و مراکز آموزشی در نظر گرفته شده و در بندهای دیگر این سند نیز تاخیر کمتر از ۳۰ هدف‌گذاری شده است. به این ترتیب زیرساخت ارتباطی نه تنها با حدود ۸ درصد تولید ناخالص داخلی مرتبط است، با توجه به وضعیت فعلی پتانسیل رشد حداقل ۰.۵ درصد رشد سالیانه را نیز دارد.

اما متاسفانه این در حالی است که در مدت کوتاه پس از استقرار تیم جدید مدیریتی در وزارت ارتباطات، متاسفانه نه تنها حرکت به سمت اهداف تبیین‌شده در اسناد رسمی این حوزه شدت نگرفته است، بلکه به صورت عملیاتی این موضوع منجر به نارضایتی گسترده در میان مردم و کسب‌وکارها شده است.

جناب آقای زارع پور شما خوب می دانید که هرگونه کم‌کاری در این حوزه نه تنها فرصت‌های رشد اقتصادی را از کشور می‌گیرد؛ بلکه زمینه‌ساز نارضایتی و به دنبال آن افزایش تمایل به مهاجرت در میان گروه‌های نخبه و توانمند می‌شود و با انکار مشکل نمی‌توان تجربه تلخ ملموس میلیون‌ها شهروند را منکر شویم و مشکلات به وجود آمده را تکذیب کنیم. مگر شما نگفته بودید که عقب‌ماندگی‌های پیشین منجر به افت کیفیت شده است؛ در حالی که افت یک‌باره اخیر نمی‌تواند با تجربه قبلی کاربران هم‌خوانی داشته باشد و صدای کاربران بلند شده است.

هر چند به درستی در ماه‌های اخیر جنابعالی به توسعه شبکه فیبر نوری و ایجاد پوشش برای ۲۰ میلیون خانوار تاکید داشته اید اما از یاد نبرید که طرح مشابهی نیز سالهای قبل توسط وزارت ارتباطات وقت، برای راه اندازی ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری اجرا شد که  متاسفانه بعد از سال‌ها به نتیجه نرسید. بررسی‌های تخصصی کارشناسان نشان می‌دهد یکی از عوامل مهم در ناکامی توسعه شبکه ثابت، نقش شرکت مخابرات ایران است. در گذشته بر اساس همین چالش، لایحه‌ای در خصوص رفع انحصار مخابرات تدوین شد و به مجلس فرستاده شد. در دولت جدید این لایحه پس گرفته شده است و هیچ فعالیتی در این خصوص انجام نشده است.

بنابراین ضمن درخواست جهت توجه به موارد بالا لطفا پاسخ سوالات ذیل را در اسرع وقت جهت بررسی در مجلس شورای اسلامی ارایه فرمایید:

۱-برنامه عملی و قابل تحقق آن وزارتخانه در خصوص رسیدن به اهداف سند «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» در بندهای ۲-۲-۲-۳،  ۲-۲-۱-۷ و  ۲-۲-۱-۸ چیست؟ ضمانت اجرای آنکه اتصال ۲۰ میلیون خانوار به شبکه ثابت فیبر نوری تحقق یابد چیست؟

۲- موضع وزارت ارتباطات در خصوص انحصار مخابرات و لایحه پیشین در این زمینه چیست؟ چه زمانی لایحه جدید به مجلس ارسال خواهد شد؟ و برنامه وزارت ارتباطات بر اساس واقعیت انحصار مخابرات چیست؟ چه سازوکارهایی برای کاهش تعارض منافع میان بخش غیردولتی و دولتی طراحی شده است؟»

کد خبر 658978

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مجلس

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • IR ۰۹:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
    21 2
    خودتان در حال تصویب طرح محدودیت و صیانت اینترنت هستید خودتان هم اعتراض می کنید. دنیا در حال استفاده از اینترنت ماهواره ای و رایگان است شما پیگیر طرحهای بدون نتیجه سی سال قبل مثل فیبر نوری
    • بهزاد IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
      10 0
      مردم به این مسئولین حقوقهای کلان میدهند که مردم را آزار دهند و حق و حقوق اولیه شان را نابود کنند. دردمان را به چه کسی بگوییم. بقول آیه شریفه : رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَٰذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيرًا
  • IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
    14 0
    مشکل یک طرف که به جای خود جای بررسی و فریاد دارد. اما یک جنبه دیگر هم دارد و آن حق الناس است. اینجانب با شرایطی با مخابرات برای اینترنت قرارداد بسته و هر ماه مبلغی را بابت ترافیک و سرعت به مخابرات میدهم اما بدلیل عدم رعایت تعهدات مخابرات نه به آن حجم میرسم و نه به آن سرعت و این حق الناس است و من به هیچ وجه نه از مسئولین مخابرات میگذرم و نه از کسانی که در جمهوری اسلامی وظیفه نظارت بر این ظلم و اجحاف مخابرات را دارند و در این وظیفه کوتاهی میکنند. از طرف دیگر بدلیل قطعی مداوم و کندی اینترنت برای پسر، دختر و همسرم مجبورم که اینترنت دیتا برای موبایل بخرم که به درس آنلاین خود برسند. هر دفعه 50 هزار تومان شارژ میکنم و بسرعت تمام میشود در حالی که همزمان برای وای فای منزل هم هزینه میدهم. هیچکس هم در این مملکت صورت مسئله را قبول ندارد تا چه رسد به پاسخگویی.
  • ناشناس IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
    17 0
    واقعا گندشو درآوردن. کل دنیا داره رقابت سرعت میکنه بعد یک عده نادان افتادن میگن نه
  • IR ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
    17 0
    خدا لعنتتون کنه کار من با اینترنت روزی 20 بار قطع میشه اخه شما از ازار مردم چه سودی می برید
  • IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
    14 1
    ناهار خورده؟
  • IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
    13 0
    پسرفت در همه زمینه ها ..........
  • IR ۱۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
    9 0
    هیچ برنامه ای در وزارتخانه ها وجود ندارد ..... نه مسکن ساخته شد نه اینترنت درست شد نه گرانی درست شد
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
    10 0
    جدیدا یک انتقال پول اینترنتی میخای بدی بیست دقیقه بعد کد تائید میاد که دیگه اون کد به درد نمیخوره چون زمانش رفته پسر من برای کلاسهای انلاین هم همش مشکل داره
  • IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
    1 0
    با پاگذاشتن روی گلوی مردم نمی‌توانید تمام ایران را خفه کنید